verbindjetalenten

houvast voor vrije geesten

Wat wil jij later worden?

| Geen reacties

cocoon-209096_1280Een veelgehoorde vraag voor ieder die in september weer een grote of minder grote keuze moet maken over studie of werk. Jammer genoeg is het niet echt een behulpzame vraag en kan ze behoorlijk verlammend uitpakken. Al zeker voor multitalenten, want die hebben veel op hun verlanglijstje staan.

De vraag is groot en vooraf niet te overzien.

Later: later bestaat niet, er is alleen het nu dat we meedragen. Het leven is een ononderbroken aaneenschakeling van momentopnames. Later kunnen we hierop terug kijken, maar we kunnen niet vooruit kijken naar later. In dat opzicht hebben de Chinezen gelijk: we staan met ons gezicht naar het verleden en met de rug naar de toekomst.

Worden: je hoeft niets te worden, je bent al iemand.

De vraag wat je later wil worden haalt de focus van jezelf vandaan, waardoor je er mogelijkerwijs niet achter komt wat je wil gaan doen.

En dat is al meteen een betere, meer hanteerbare vraag: Wat wil je doen? Wat doe je graag? Wat geeft je plezier? Doe dat!

Wil je veel dingen doen? Kijk dan hoe je ze kan combineren. Werk, studie, hobby. Samen, en in jouw hoogstpersoonlijke mengvorm vullen ze de tijd die je te besteden hebt en geven ze je voldoening op alles wat in jou leeft en uitgeleefd wil worden.

Doe wat je nu graag doet en blijf dat doen, later komt vanzelf op je pad.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.