verbindjetalenten

houvast voor vrije geesten

Hilde Cornelis

Sinds 1988 master in de architectuur, behaald te Sint-Lucas Schaarbeek en als architect zelfstandige praktijk gevoerd tot 2011.

Dan gaan heroriënteren met bewustzijnsgroei via lichaamswerk.

Bijkomend verschillende langer- en korter lopende opleidingen, oa:

 • Getuigschrift Pedagogische Bekwaamheid
 • Praktijk van het Deskundig Onderzoek (bouwfysische aangelegenheden)
 • Spaans, Frans, Arabisch
 • Schrijfopleidingen: scenarioschrijven / columns / poëzie / korte verhalen
 • Kerntalentenanalist, Masterlasses: kernkwadrant van Ofman / Levensparadoxen, Hoogbegaafdheid
 • Coach
 • Vedische schilderkunst
 • Creatieve therapie

En op eigen houtje

 • Accordeon
 • Grafische kunst
 • Herenpetten ontwerpen en maken

In 2012 werd ik geanalyseerd door Danielle Krekels, de ontdekker en bezieler van de KernTalenten, en door haar eind 2014 opgeleid en erkend als kerntalentenanalist.

Sinds 2015 werk ik als zelfstandig KernTalentenanalist, coach en loopbaanbegeleider in Turnhout.

Hiernaast doe ik ook projectwerk:

Momenteel traject@werk: het activeren van langdurige werklozen voor zes OCMW’s van de Noorderkempen, met als uitvalsbasis Hoogstraten. Hierin begeleid ik mensen in een traject, zowel individueel als in groep en ontwikkel daarbij oefeningen en workshops volgens wat leeft en wat nodig is. De samenwerking met VDAB, OCMW, … levert tegelijkertijd een flinke kennisbagage aan sociale wetgeving en mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Specialiteit: probleemanalyse, coaching

In het intakegesprek vind ik alle elementen waarmee ik de cliënt kan begeleiden naar het antwoord op diens hulpvraag.

Expertise: multitalenten en langdurig inactieven (of gecombineerd in één persoon)

 • Gekende en/of herkenbare, weerkerende problematieken
 • Integratieve aanpak, ontologische benadering
 • Onderzoeken van en experimenteren met mogelijke arbeidsvormen, tijdsinrichtingen, verdienmodellen. De verworven inzichten inzetten.
 • Heroriëntering

In mijn werk zet ik competenties in als humor, empathie, creativiteit, mijn wil tot orde scheppen, mijn analytisch en probleemoplossend vermogen, mijn ogen voor detail, mijn ondernemingszin met respect voor de integriteit en autonomie van anderen, mijn strategisch denken met visie en mijn gevoel voor win-win voor iedereen!